RAS/RTS Exam Solved Question Paper 1993

Rajasthan Admin Services (RAS/RTS) Examination Solved Question Papers of year 1993 for General Knowledge(GK) and General Science.  RAS/RTS Paper 1993 contains total 100 Questions.
For all Previous year RAS/RTS Papers(1991-2010) visit: RAS Exam Previous years Papers or You can follow us on FACEBOOK OR GOOGLE+
1. During the earth Summit held at Rio De Janireo in 1992 the problems discussed related to:
Ans: Different aspects of environment and Development
2. Bio-Diversity is concerned with:
Ans: Different form of Animals.
3. The district having highest dry farming intensity are:
A. Jaisalmer, Barmer
B. Dungarpur, Banswara
C. Bhilwara, Ganganagar
D. Ajmer, Pali
Ans: A
4. The sugar factory run under the co-operative system is located at:
A. Udaipur
B. Sriganganagar
C. Bhopalsagar
D. Kesshoriapatan
Ans:D
5.The basic object of Intergrated Rural Development Programme(IRDP) is:
Ans: To enable selected families in rural areas to cross the pverty line.
6. The "Apna gaon apna Kam" Scheme was launced in:
Ans: 1st Januar 1991
7. Which sanctuary has been declared World Heritage
Ans: Kevaladeo
8. To which of following groups does the whale Belongs:
A. Fishes
B. Mammals
C. Reptiles
D. Amphibians
Ans: B

Download RAS/RTS Exam Solved Question Paper 1993 FULL

4 comments:

  1. nice thank you.

    ReplyDelete
  2. Many nutrients6 facilitate the assembly and relieve BDNF DHA Docosahexaenoic acid Essential omega 3 fatty acid
    integral for the health coming from all cell membranes, nerve and brain function pay day loans
    it is obviously better in lieu of repenting later, with regards to buying cars with
    poor credit.
    my web page - pay day loans

    ReplyDelete