Current Affairs: May 2012

Current Affairs Question May 2012: Current General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQ) for RAS/ IAS/ Bank Jobs. Question of Rajasthan GK, India GK and World GK will be updated daily during whole month of May 2012. For Current Affairs Live Updates Follow us on FACEBOOK OR GOOGLE+
1. ISRO recently gave clearance for using which frequency band from satellite for internet on trains?
A. C Band
B. KU band
C. S Band
D. 3G Spectrum
2. Who is recently appointed New Governer of Goa:
A. Shivraj singh
B. Manohar Parrikar
C. BV Vachoo
D. Kamla Beniwal
3. Employees’ Provident Fund(EPF) launches new service on 1st May 2012:
A. Pay Online EPF
B. E-Challan and Receipt (ECR) facility
C. EPF Balance Check Online facility
D. RTI File Online for RPF Issues
4. Supreme Court Cancelled All 2G Licenses of which Operator in Feb. 2012
A. Uninor
B. Airtel
C. Reliance
D. MTNL
5. Which foreign restaurant chain is planning to open 1,000 stores in India by 2015?
A. Pizza Hut
B. Dominos
C. Nascafe
D. Subway

6. Who won the award in the best Actress category at the London Asian Film Festival (LAFF) 2012 for film "BOL":
A. Sabana Azami
B. Veena Malik
C. Humaima Malick
D. Frieda Pinto
7. 28th Asian Snooker Title winner is:
A. Pankaj Adwani
B. Geet sethi
C. Aditya Mehta
D. Somdev Barman
8. Winner of Dada Saheb Falke award on 3rd May 2012:
A. Soumitra Chatterjee
B. Vidya Balan
C. Satyajit Ray
D. Umesh Kulkarni
9. Winner of 59th National Award for Best Actress:A. Rani Mukharjee
B. Tabu
C. Vidya Balan
D. Priyanka Chopra
10. NCTC Stands for A. National Communication and Telecom Center
B. Nation Counter-terrorism Center
C. National Cancer Treatment Center
D. National Committee for Terrorism Control
11. Who is appointed Governor of Rajasthan on 12th May 2012:
A. Shivraj Singh
B. Aruna Roy
C. Margaret Alwa
D. Prabha Singh
12. Mother's day is celebrated on:
A. 14 November
B. 8 April
C. 13 May
D. 8 May
13. Junior Hockey World Cup 2012 winner is:
A. India
B. Australia
C. Pakistan
D. Malesia
14. Which US IT company removed "Patni" from its name after recent acquisition:
A. Microsoft
B. IBM
C. iGate
D. Infosys
15. Captain of IPL 2012 Winner team is:
A. MS Dhoni
B. Shahrukh Khan
C. Gautam Gambhir
D. Saurav Ganguly
16. India recently sighned MoU of Rs. $500 Million credit with country:
A. South Africa
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Pakistan
17. 20th Commonwealth Games will be held in:
A. Glasgow
B. Britain
C. Toronto
D. Sidney
18. Winner of World Chess Championship 2012 is:
A. Boris Gelfand
B. Vishvanathan Anand
C. Garry Casparov
D. Novak Djokovic
 
ANSWER KEY:
1. B   2. C   3.B    4. A   5.  D
6. C   7. C   8. A   9. C   10.B 
11. C 12. C, 13.C, 14. C, 15.C,
16.C, 17.A, 18. B