Current Affairs: August 2012

Current Affairs Question August 2012: Current General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQ) for RAS/ IAS/ Bank Jobs. Question of Rajasthan GK, India GK and World GK will be updated daily during whole month of August 2012. For Current Affairs Live Updates Follow us on FACEBOOK OR GOOGLE+
1. Who wins First Medal for India in London Olympics 2012:
A. Abhinav Bindra
B. Vijender Singh
C. Gagan Narang
D. Sushil Kumar
Ans: C
2. Gagan Narang wins Bronze Olympics medal in:
A. Shooting: 25 M. Pistol
B. Shooting: 25 M. Air Rifle
C. Shooting: 10 M. Pistol
D. Shooting: 10 M. Air Rifle
Ans: D
3. Geeta Chaudhary is associated with:
A. Boxing
B. Wrestling
C. Judo
D. Badminton
Ans: C
4. Who is Current Home Minister of India:
A. Chidambaram
B. Pranab Mukharjee
C. Sushil Kumar Shinde
D. Sharad Pawar
Ans: C
5. Captain Lakshmi Sehgal who passes away recently is associated with:
A. First Indian Airlines Pilot
B. First MIG-21 Fighter place pilot
C. Veteran freedom fighter
D. Chief Minister of UP
Ans: C

6. Who wins Silver medal in London Olympics 2012 from India:
A. Abhinav Bindra
B. Vijay Kumar
C. Mary Kom
D. Yogeshwar Dutt
Ans: B
7. Which country granted asylum to wikileaks founder Julian Assange:
A. USA
B. UK
C. Ecuador
D. Germany
Ans: C
8. Organization of Islamic Cooperation(OIC) recently suspended membership of which county:

A. Sudan
B. Syria
C. Pakistan
D. Egypt
Ans: B