Quiz 11: Current Affair Question for RAS Exam

QUIZ  11: Sample RAS Paper Questions from Current Affairs for RAS/RTS Examination or Examination 2012. RAS Exam normally have 8-10 Questions from Current affairs of Rajasthan, India, World Here is Sample Question paper with Selected Questions covering all these topics.
1. National Telecom Policy(NTP) 2011 includes:
A. Free Roaming across India. 
B. All India MNP
C. Minimum Broadband speed of 2 MBPS
D. All of these
Ans: D
2. Supreme Court cancelled Total No. of 2G Licenses in February 2012:
A. 100
B. 122
C. 120
D. None
Ans: B
3. 12th Five year Plan(2012-17) targets economic growth rate of:
A. 8.2%
B. 9%
C. 9.5%
D. 10%
Ans: B
4. From which oil field has DGH approved Cairn India to start ist production work:
A. Mangala
B. Bhagyam
C. Vedanta
D. None of these
Ans: B
5. International Literacy festival 2012 was held at:
A. Mumbai
B. Dubai
C. Kolkata
D. Jaipur
Ans: D

6. Who is the first Indian to reach quarter finals in World open squash:
A. Saurav Ghosal
B. Deepika palilkal
C. Cyrus Poncha
D. Joshna chinappa
Ans: D
7. Which city hosted WEF-2011?
A. Mumbai
B. Davos, Switzerland
C. Brussels
D. Paris
Ans: A
8. Which state launches Kishori Scheme for adolescent girls:
A. Rajathan
B. Delhi
C. Madhyapradesh
D. UP
Ans: B
9. Which state launches Social auditing programme of gram panchayat:
A. UP
B. Bihar
C. Assam
D. Tripura
Ans: C
10. Which district becomes first in Country where Postman will distribute the postal stuff through Green vehicles which will run by Solar energy:
A. Bikaner
B. Ajmer
C. Jaipur
D. Udaipur
Ans: A